ELİ BÖĞRÜNDE YEMEĞİ TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ELİ BÖĞRÜNDE YEMEĞİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 





 MALZEMELER 
  • 5 Adet Biber
  • 1 Çay kaşığı Karabiber
  • 5 Adet Kuru Soğan
  • 1 Kg Kuşbaşı
  • 100 Gr Kuyruk Yağı
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Çay kaşığı Tuz

 HAZIRLANIŞI

Öncelikle boş bir tepsiye 1 kg. kuşbaşı dana etini ve üzerine de 100 gr. kuyruk yağını parça parça koyun. 5 adet soğanı 4 parçaya bölerek etlere değmeyecek şekilde tepsiye dizin. 7 adet domatesi de 4 eşit parçaya bölerek aynen soğan gibi etlere değmeyecek şekilde tepsiye dizin. 1 baş sarımsağın da kabuklarını soyarak tepsinin ortasına yerleştirin ve 180 derece sıcaklıktaki fırına sürerek malzemelerin suyunu salmasını bekleyin. Suyunu saldıktan sonra 1 çay kaşığı kara biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Tuzu sonradan koymanın sebebi etin sertleşmemesini sağlamak. 5 adet sivri biberi 4 – 5 parça halinde keserek tepsiye dizin. Tepsiyi yine fırına vererek 15 – 20 dakika daha pişirin. Yanın da şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapın.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar