HURMA TATLISI TARİFİ






HURMA TATLISI

Malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Şerbet malzemeleri kaynatılır, soğutulur. Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozuyla beraber kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Şekil verilip tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuk şerbet dökülür, dinlendirilip servis yapılır.

Yorumlar