MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KAKAOLU SİHİRLİ KEK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- Sarıları ile akları ayrılmış 4 tane yumurta
- bir su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 120 gr tereyağ
- 2 su bardağı süt
- bir su bardağından 2 parmak eksik un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
- umurtaların sarılarını ve şekeri bir kapta krema kıvamı alana kadar çırpın.
- İçerisine eritilmiş ve ılınmış tereyağını ilave edin ve çırpın.
- Son olarak sütü ilave edin, tekrar çırpın.
- Başka bir kaba un ile kakaoyu alın ve karıştırın.
- Un-kakao karışımını, sıvı karışıma yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam oluşana kadar çırpmaya devam edin.
- Bu defa yumurta aklarını kar gibi olup, kabarana kadar çırpın.
- Yumurta aklarını kek karışımına azar azar ilave edip, spatula ile hafif hafif karıştırın.
- Yumurta aklarını karışıma tamamen yedirin ve 23×23’lük bir fırın tepsisini tereyağ ile yağlayıp, karışımı boşaltın.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında sadece üzeri pişene kadar pişirin.
- Keki fırından aldığınızda ve dokunduğunuzda içinin hala yumuşak olduğunu hissedin.
- Soğuduktan sonra üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servise hazırlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder