KAKAOLU SİHİRLİ KEK TARİFİ (SÜPER BİR LEZZET )



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KAKAOLU SİHİRLİ KEK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER
  • Sarıları ile akları ayrılmış 4 tane yumurta
  • bir su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 120 gr tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • bir su bardağından 2 parmak eksik un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao

 HAZIRLANIŞI 

  • umurtaların sarılarını ve şekeri bir kapta krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • İçerisine eritilmiş ve ılınmış tereyağını ilave edin ve çırpın.
  • Son olarak sütü ilave edin, tekrar çırpın.
  • Başka bir kaba un ile kakaoyu alın ve karıştırın.
  • Un-kakao karışımını, sıvı karışıma yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam oluşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Bu defa yumurta aklarını kar gibi olup, kabarana kadar çırpın.
  • Yumurta aklarını kek karışımına azar azar ilave edip, spatula ile hafif hafif karıştırın.
  • Yumurta aklarını karışıma tamamen yedirin ve 23×23’lük bir fırın tepsisini tereyağ ile yağlayıp, karışımı boşaltın.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında sadece üzeri pişene kadar pişirin.
  • Keki fırından aldığınızda ve dokunduğunuzda içinin hala yumuşak olduğunu hissedin.
  • Soğuduktan sonra üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servise hazırlayın.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar