Karadeniz Usulü Tekir Balığı Tarifi



MALZEMELER
  • Yarım Çay bardağı Fındık Yağı
  • 2 Su bardağı Mısır Unu
  • 1 Kg Tekir Balığı

 HAZIRLANIŞI 

Balığı temizleyin ve bol suyla yıkayın. Süzüldükten sonra kağıt havlu üzerinde fazla suyunu alın. Mısır ununu geniş bir kaba alın ve balığı una bulayın. Fazla ununu silkeleyerek alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya fındık yağını koyun. Balığın kuyrukları birbirine değecek şekilde tavaya yerleştirin. Tavanın ağzı açık olarak kızartın ve ters yüz edin. Balıkların her iki tarafını da kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar