LABNELİ KESTANELİ PASTA TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE  LABNELİ KESTANELİ PASTA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



PANDİSPANYASI İÇİN MALZEMELER 
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yemek kaşığı Kakao
  • 200 Gr Labne Peyniri
  • 4 Yemek kaşığı Sıcak Su
  • 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Su bardağı Toz Şeker
  • 1.75 ( 7/4 ) Su bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 4 Adet Yumurta

KREMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 4 Yemek kaşığı Buğday Nişastası
  • 1 Su bardağı Kestane Şekeri
  • 200 ml Krema
  • 200 Gr Labne Peyniri
  • 500 ml Süt
  • 1 Su bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Vanilya
ARA KATLARI ISLATMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Kararında Kestane Şekerinin Şerbetli Suyu

ÜST KAPLAMASI İÇİN MALZEMELER

  • 200 Gr Bitter Çikolata
  • 200 ml Krema

 HAZIRLANIŞI 
Önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını derin bir kasede bir fizke tuz ile iyice kar haline getirin. Karışım kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelene değin 5-6 dakika çırpın. Yumurta sarılarını kalan toz şekerle, şeker iyice eriyene ve karışımın hacmi iki katına ulaşana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken kaynar suyu azar azar ilave edin. Bu karışıma Labne2yi, kakaoyu, sıvı yağı ekleyin. Unu eleyin. Kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Yumarta aklarını alttan üste kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak yedirin. 26 cm. kelepçeli kalıbın alt yüzeyi yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltın.Önceden ısıtılmış fırında 180 veya orta derecede 35-40 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için kalın tabanlı bir tencereye sütü, labne'yi yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı,kremayı, vanilyayı ve kestane şekerlerini aktarın. El blenderi ile kestane şekerlerini parçalayıp karışıma yedirin. Ocağın altını açın ve karışımı koyulaştırıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ilımasını bekleyin. Üst kapalma için benmarı usulü bir sos tenceresinde önce kremayı kaynar hale getirin. Bitter çikolatayı ekleyin ve çikolatayı iyice erittikten sonra ocaktan alın. Soğutun. Hazırladığınız pandispanyanızı ikiye kesin. İlk pandispanya katını kestane şekerinin şerbetli suyu ile ıslatın. İyi ılıyan Labne'yi ıslattığınız pandispanya katının üzerine yerleştirin. Kestane şekerlerinden ufalayarak ara ara serpiştirin. İkinci pandispanya katını yerleştirin. Zemini yine kestanenin şerbetli suyu ile ıslatın. Bitter çikolatalı ganajı kaşıkla pandispanyanın üst ve yan yüzeylerine sıvayın. Üst yüzeyini kestane şekerleri ile süsleyin.


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar