PIRASALI YUMURTA TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE PIRASALI YUMURTA TARİFİ 
PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 

  • 6 Çorba Kaşığı Krema
  • 250 Gr Pırasa
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 4 Adet Yumurta
  • Kararında Karabiber, Muskat, Tuz
 HAZIRLANIŞI 

Fırını 200°C\'de ısıtalım. Fırın kaplarını I kaşık tereyağı kullanarak fırça ile iyice yağlayalım. Tavaya kalan tereyağı ve pırasaları koyup yumuşayıncaya kadar pişirelim. 2 kaşık krema, tuz, karabiber ve toz muskatı ilave edip birkaç dakika daha çevirdikten sonra ocaktan indirelim. Pırasayı fırın kaplarına bölüştürelim. Her kaba önce bir kaşık krema koyup üzerine bir yumurta kıralım. Tuz serpiştirdikten sonra fırın kaplarını borcama yerleştirelim. Borcamı, fırın kaplarının yarısına gelecek ölçüde soğuk su ile doldurduktan sonra yumurtalar pişene kadar fırınlayıp servis yapalım.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar