MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIYMALI KABAK YEMEĞİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1 Kilo kabak
► 200 Gram kıyma
► 1 Çay bardağı zeytin yağı
► 1 Tane kuru soğan
► 2 Tane küp şeker
► 1 Yemek kaşığı pirinç
► 1 Çay kaşığı karabiber
► 2 Tane domates
► Yarım demet maydanoz
► 1 Çay kaşığı kuru nane
► 1 Çay kaşığı pul biber
► 1 Su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Kabakları yıkadıktan sonra kazıyarak soyalım küp şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyalım içine yemeklik doğranmış soğanı katıp kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra içine kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekene kadar kavuralım. Kıymalar kavrulduğunda içine salçayı katıp iki dakika karıştıralım ardından içine küp olarak doğranmış domatesleri ilave edelim.
- Domatesleri 5-6 dakika kavurduktan sonra üstüne kabakları pirinci ekleyelim. Üstüne istediğiniz miktarda tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve sıcak suyu üstüne dökelim.
- Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yemeği servis tabağına aldıktan sonra üstünü ince kıyılmış maydonozlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder