KIYMALI KABAK YEMEĞİ TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIYMALI KABAK YEMEĞİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER 

    1 Kilo kabak
 200 Gram kıyma
 1 Çay bardağı zeytin yağı
 1 Tane kuru soğan
 2 Tane küp şeker
 1 Yemek kaşığı pirinç
 1 Çay kaşığı karabiber
 2 Tane domates
 Yarım demet maydanoz
 1 Çay kaşığı kuru nane
 1 Çay kaşığı pul biber
 1 Su bardağı su

 HAZIRLANIŞI 

  1. Kabakları yıkadıktan sonra kazıyarak soyalım küp şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyalım içine yemeklik doğranmış soğanı katıp kavuralım.
  2. Soğanlar kavrulduktan sonra içine kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekene kadar kavuralım. Kıymalar kavrulduğunda içine salçayı katıp iki dakika karıştıralım ardından içine küp olarak doğranmış domatesleri ilave edelim.
  3. Domatesleri 5-6 dakika kavurduktan sonra üstüne kabakları pirinci ekleyelim. Üstüne istediğiniz miktarda tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve sıcak suyu üstüne dökelim.
  4. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yemeği servis tabağına aldıktan sonra üstünü ince kıyılmış maydonozlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar