MALZEMELER
Patlican(6adet)
Soğan(2adet)
Kuşbaşı kuzu eti(350Gram)
Domates(2adet)
Sivribiber(4ADET)
Salça(1yemek kaşığı)
Tuz,karabiber
Limonsuyu
Üzeri için gerekli malzemeler
Domates(1adet)
Sivri biber(6adet)
HAZIRLANIŞI
Tuzlu ve limonlu suda alacalı doğranmış patlicanları yarım saat bekletin.Sıvıyağ kızdıralım ve patlicanları kızartın.Tencereye beş yemek kaşığı sıvıyap ekleyin ve etleri pişirin.Etleri tencereden alalım delikli kepçeyle piyaslık dogranmış soğanları tencereye koyalım ve sarımsaklarıda ilave edin 3-4 dakika kadar pişirin.Küp küp doğranmış domatesleri ve sivri biberleride tencereye ilave edin ve kavurmaya devam edin.Kavrulduktan sonra etleri,tuzu karabiber,iki bardak sıcak suyu ekleyip kavurmaya devam edin.Etler yumuşayınca etleri yine delikli kepçeyle tencereden alın patlicanların yarık kısmnına eşit olarak pay edin.Tencerede artan sosun içine salçayı kaatın bir taşım kadar daha pişirin.Patlicanların bulunduğu tencerenin içine kenarlardan pişen sosu boşaltın ve patlicanların üzerine bir domates dilimi sivri biber koyup kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ana yemek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder