Portakal Sulu Ballı Kek Tarifi

kek tarifleri

 MALZEMELER 
Yumurta(4adet)
Değişken yağ(250 ml)
Portakal suyu(350 gram)
Pekmez(350Gram)
Bal(250 ml)
Kepekli Un(330Gram)
Kabartma tozu(1paket)

 HAZIRLANIŞI
Yumurtaları sıvıyağ ile birlikte bir kabın içinde çırpalım ve yavas yavas içine portakal suyunıu içine ekliyelim.Daha sonra bal ve pekmezide ilave edelim çırpmaya ara vermeden devam edelim.Unumuzu eleyelim ve elenmiş unumuzuda ekliyelim ve sın olarak kabartma tozunuda ekliyelim ve hamurumuzu yağladıgımız kek kalıbına dökelim.Fırınımızı önceden 165 derecede ısıtmaya başlıyalım 40 dakika kadar pişirelim afiyet olsun:)
En güzel kek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar