MALZEMELER
Kemiksiz tavuk eti(Yarım Kilo)
Patlican(4tane)
Soğan(1adet)
Domates(2adet)
Sarımsak(1diş)
Salça(1yemek kaşığı)
Tuz,karabiber,pul biber(Birer çay kaşığı)
Üzeri için gerekli malzemeler
Çeri domates(10tane)
Sivri biber(3tane)
Sosu için gerekli malzemeler
Su(1su bardağı)
Salça(1yemek kaşığı)
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlicanları alaca bir şekilde güzelce soyun ve uzunlamasına dilimleyin.Sıvıyağ tavada kızdıralım ve patlicanları önlü arkalı kızartın.Soğanları ufak ufak doğrayın ve sarımsaklarla beraber ayrı bir tavada soteleyin.Tavuk etlerini kuş başı doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.Domateslerin kabularını soyun ve küp küp doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin salça ve bir çay bardağı sıcak suyuda ilave ettikten sonra suyu çekene kadar kavurun.Kızarmış patlicanların iki tanesini artı şeklinde üst üste koyun ve ortasına istediğiniz kadar tavuklu harçtan koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Üzerine bir dilim biber ve bir çeri domates koyun üzerine kürdan batırın.Bütün patlicanlara aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine dizin.1su bardağı sıcak su bir kaşık salça ve tuzu karıştırın.Hazırladığımız sosu patlicanların üzerine dökün önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin afiyet olsun.
Ana yemek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder