Zeytinyağlı Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi


MALZEMELER
Asma Yaprak(Yarım Kilo)
Pirinç(1kase)
Kuzu Kıyma(250 Gram)
Soğan(3adet)
Domates(2Adet)
Biber salçası(1yemek kaşığı)
Domates salçası(1yemek kaşığı)
Yeşil biber(3adet)
Maydanoz-nane(1demet)
Sarımsak(2diş)
Zeytinyağ
 Tuz,karabiber,nane,kimyon,pulbiber
 HAZIRLANIŞI 
İlk önce pirinçlerimizi yıkayıp bir kaseye alalım domates ve soğanlarımızı doğrayalım ve pirincin içine ekliyelim sonrada biber ve yeşillikleride doğrayıp pirince ekliyelim sarımsagı rendeleyip onuda ekleyelim daha sonra salça ve baharatlarıda ekliyelim ve zeytinyağınıda ekledikten sonra iyice karıştıralım.
Yapragın orta kısmına hazırladıgımız harçtan bir kaşık koyalım ve yaprakları saralım ve tencereye sarmalarımızı koyalım ve ekşisini verelim tencerenin içine kaynamış sudan sarmaların üzerini gececek kadar ekliyelim 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakalım piştikten sonra biraz dinlendirip afiyetle yiyelim:)
En güzel yaprak sarma tarifleri için tıklayınız..
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar