MALZEMELER
Kıyma(1kg)
Patates(3adet)
Domates(3adet)
Margarin(2yemek kaşığı)
Yumurta(2adet)
Bayat ekmek(2dilim)
Maydanoz(1demet)
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı derin bir kaba alın,ıslatılmış ekmek içini,iki adet yumurta,tuz,biber,maydanoz,ekleyin ve güzelce yoğurun.Avuçlarınızı ıslatın ve kıyma harcından yumurta büyüklüğünde köfteler koparıp elinizle şekiller verin.Patatesler soyulur, yarım parmak kalınlığında yuvarlak halkalara kesilir, yağda hafif kızartılarak bir tepsiye sıralanır. Aynı yağda köfteler de kızartılarak patates dilimleri üzerine oturtulur. Tavada kalan yağa kabukları soyulup küçük doğranmış domatesler katılarak biraz kavrulur, tuz atılır. Köftelerin üzerine gezdirilerek dökülür, köfte tepsisinin kapağı örtülür. Yavaş ateş üzerinde veya fırında bir süre pişirilir. Dağıtım tabağına köfteler patateslerin üzerinde kalmak koşuluyla sıralanır, üzerine domates sosu gezdirilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder