- Su ve şekeri tencereye alın,15 dakika kadar kaynatıp,limon sıkıp 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur için,oda sıcaklığındaki tereyağı yoğurma kabına alın.
- Üzerine sıvı yağ,süt,yoğurt ve irmiği ilave edip,3 su bardağı unu ekleyip karıştırın.
- Eğer cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeler hazırlayın.
- Bezeleri kalbura veya benimki gibi aparata bastırarak şekil almasını sağlayın. ( Videodan izleyebilirsiniz.)
- Hamurun ortasına iri dövülmüş ceviz koyup kapatın.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Tatlıları ısıtmış olduğunuz 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlıları derin bir kap içine alın ve tatlıların üzerine soğuyan şerbeti döküp, 20 dakika kadar şerbeti çekmesi için dinlendirin.
- Şerbetini çeken tatlının üzerine Antep fıstığı serpiştirip servis yapın
Malzemeler:
- 1çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat ( Kabartma tozu da olur)
- 3-3,5 su bardağı kadar un ( Azar azar)
- İçine iri dövülmüş ceviz
- Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder