Kalburabastı Tatlısı

hazırlanışı;
  1. Su ve şekeri tencereye alın,15 dakika kadar kaynatıp,limon sıkıp 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamur için,oda sıcaklığındaki tereyağı yoğurma kabına alın.
  3. Üzerine sıvı yağ,süt,yoğurt ve irmiği ilave edip,3 su bardağı unu ekleyip karıştırın.
  4. Eğer cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeler hazırlayın.
  7. Bezeleri kalbura veya benimki gibi aparata bastırarak şekil almasını sağlayın. ( Videodan izleyebilirsiniz.)
  8. Hamurun ortasına iri dövülmüş ceviz koyup kapatın.
  9. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  10. Tatlıları ısıtmış olduğunuz 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  11. Pişen tatlıları derin bir kap içine alın ve tatlıların üzerine soğuyan şerbeti döküp, 20 dakika kadar şerbeti çekmesi için dinlendirin.
  12. Şerbetini çeken tatlının üzerine Antep fıstığı serpiştirip servis yapın

Malzemeler:

  • 1çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat ( Kabartma tozu da olur)
  • 3-3,5 su bardağı kadar un ( Azar azar)
  • İçine iri dövülmüş ceviz
  • Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su


YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar