ACEM ÇORBASI TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ACEM ÇORBASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Su bardağı İnce Bulgur
  • 1 Tatlı kaşığı Karabiber
  • 1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 5 Diş Sarımsak
  • 8 Su bardağı Su
  • 1 Tatlı kaşığı Sumak
  • 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su bardağı Yoğurt

 HAZIRLANIŞI 
Mercimek ve bulguru yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Çorba tenceresine suyu alıp içine mercimek ve bulguru ekleyin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağın kabuklarını soyup incecik dilimleyin. Tavaya tereyağını koyup sarımsağı kavurun. Üzerine salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Salçalı karışımı çorba tenceresine ilave edip karıştırın. Yoğurdu iyice çırpın, sıcak çorbadan alarak ısıtın ve tencerenize ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Üzerine nane serperek servis yapın.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar