MALZEMELER
- 4 tane sandviç ekmeği
- 10 a tane uzun büyük sosis
- 150 gram kadar dana sucuk
- 150 gram salam
- 200 gram dilim ya da bütün kaşar peyniri
- 1 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı ile tereyağı
KAÇ ADET?
4 Adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
20
PİŞİRME SÜRESİ
10
NASIL YAPILIR?
- İki parçadan oluşan ve iç kısımlarına tereyağı ile yağladığınız sandviç ekmekleri tercihen ızgara ya da döküm bir tavada çıtır çıtır bir olana kadar kızartın
- Sosisleri jul yen şeklinde doğrayın.
- Sucuk ve salamları ince halkalar şeklinde kesin.
- Sap kısmını temizlediğiniz domatesi sucuklarla uyumlu olacak şekilde ince bir şekilde dilimleyin. Kaşar peynirini dikdörtgen parçalar halinde kesin.
- Tereyağın kalan kısmını, ekmekleri de kızarttığınız ızgara izli döküm tavada eritin. Şerit halinde kestiğiniz sosisleri, yüksek ateşte soteleştikten sonra bir kenara alın.
- İnce halkalar halinde kestiğiniz sucuk ve salamları arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Sandviç ekmeklerinin alt kısımlarına kızarmış jul yen sosoi parçalarını eşit bir şekilde paylaştırın.
- Üzerlerine sucuk ya da salam dilimlerini yerleştirdikten sonra domatesleri de ilave edin.
- Son olarak; dikdörtgen şeklinde kestiğiniz kaşar peyniri dilimlerini kaşar peynirlerini tavaya alın ve tek tarafı kızarır kızar kumru sandviçlerin üstüne kızarmış bölümü üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- Diğer kısmı kızarmış sucukların sıcaklığıyla eriyen kasarların üstüne kapak kısımlarını kapatın.
Yorumlar
Yorum Gönder