MALZEMELERİ
- 2 Çay kaşığı Karbonat
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 5 Su bardağı Un
- 1 Su bardağı Yoğurt
- 2 Adet Yumurta
HAZIRLANIŞI
Yoğurt, toz şeker, 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı, karbonat ve sıvı yağı hamur yoğuracağınız kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan yumurta, mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurları önce yumurta akına, sonra kalan toz şekere batırıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175ºC önceden ısıtılmış fırında pişirin. ( Çok kabaran bir hamur olduğundan kurabiyeler arasında fazla boşluk bırakmanızı öneririm
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder