Arnavut Ciğeri Tarifi

SİZLERE YENİ TARİFLER SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ...
Malzemeler
500 gr zarları ayıklanmış, kuşbaşı doğranmış ciğer
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, kekik
5-6 tane kızartmalık patates
Servis için
Sumakla terbiyelenmiş soğan halkaları
Yapılışı
Ciğeri sudan geçirip süzülmesini sağlıyoruz. Patatesleri küp küp doğruyoruz ve kızgın yağda kızartmaya başlıyoruz. bu arada kağıt havlu üzerine koyup suyunu aldığımız ciğerleri başka bir kaba aktarıyoruz. Un, kabartma tozu ve toz kırmızı biberi harmanlıyoruz. Hazırladığımız karışımı ciğerlerin üzerine döküp iyice bulanmasını sağlıyoruz. Fazla unu gidermek için elekten geçiriyoruz. Tencerede yağı kızdırıp ciğerleri yavaş yavaş kızartmaya başlıyoruz. 2,5 dk pişirdikten sonra ciğerleri tavadan çıkarıyoruz. Soğanları ikiye bölüp ince halkalar halinde kesiyoruz. Tuz ve sumakla karıştırıp ciğer ve patateslerin yanında garnitür olarak ikram ediyoruz. Afiyet olsun.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar