MALZEMELER
- 1 Çorba Kaşığı Bal
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri
- Yarım Su bardağı Süt
- 125 Gr Tereyağı
- 3 Adet Yumurta Sarısı
- Kararında Un
1 Adet Yumurta Akı
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını, sütü ve balı koyun. Mikser ya da çırpma teliyle karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Azar azar un ilave ederek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini streç filmle örterek 15 dk kadar dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparın, önce çubuk şekline getirip uçlarını sivriltin, daha sonra kıvırıp ay şekli verin. Yumurta akına ve istediğiniz üst malzemeye batırın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. Önceden 170 dereceye ayarlı fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder