AYICIK KURABİYE TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE AYICIK KURABİYE TARİFİ  PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER
  • 1 Tatlı kaşığı Tarçın
  • 230 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Toz Şeker
  • Yarım Kg Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta
  • Kararında Damla Çikolata, Pudra Şekeri

 HAZIRLANIŞI 

Fırını önceden 180 derece ısıtın. Tereyağı ve şekeri bir kapta 10-15 dakika süre ile çırpın. Ardından yumurta ve vanilyayı ekleyin. Un, tarçın ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafif yassılaştırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kopardığınız küçük yuvarlak hamurlar ile kulaklarını ve burnunu hazırlayın. 13-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumadan gözler için damla çikolataları, burun üzerine kırmızı şekerleri yerleştirin ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar