Hazırlama Süresi: 30 dakika
Malzemeler:
• 5 su bardağı süt
• Çeyrek su bardağı pirinç
• Yarım su bardağı şeker
• 10-12 adet üzüm
• 4 yeşil kakule
• 10-12 adet küçük parçalara ayrılmış / ezilmiş badem
Hazırlanışı:
Sütlacı yapmaya başlarken ilk iş 5 su bardağı sütü büyük bir tencereye alın. İyice yıkanmış pirinçleri de içine atın. Kısık ateşte pirincin iyice pişmiş olmasına dikkat ederek sütün kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya ve kaynamasını beklemeye devam edin.
Süt ve pirinç karışımı koyulaşmaya başlayınca yarım su bardağı şeker, 10-12 adet kadar üzüm ve kakuleyi tencereye ilave edin. Burada önemli olan şekerin karışım içinde iyice çözünmesi. Bu sebeple iyice karıştırmaya ve karışımın kıvamına dikkat edin.
Yaklaşık 20-25 dakika sonra tencerenin içine eklediğiniz malzemeler çözünüp sütlaç kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Ardından sütlacı servis tabaklarına alabilirsiniz.
Süsleme ve farklı bir tat için bademleri ister ezilmiş ister toz halinde sütlacın üzerine koyabilirsiniz.
Sütlacı yapmaya başlarken ilk iş 5 su bardağı sütü büyük bir tencereye alın. İyice yıkanmış pirinçleri de içine atın. Kısık ateşte pirincin iyice pişmiş olmasına dikkat ederek sütün kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya ve kaynamasını beklemeye devam edin.
Süt ve pirinç karışımı koyulaşmaya başlayınca yarım su bardağı şeker, 10-12 adet kadar üzüm ve kakuleyi tencereye ilave edin. Burada önemli olan şekerin karışım içinde iyice çözünmesi. Bu sebeple iyice karıştırmaya ve karışımın kıvamına dikkat edin.
Yaklaşık 20-25 dakika sonra tencerenin içine eklediğiniz malzemeler çözünüp sütlaç kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Ardından sütlacı servis tabaklarına alabilirsiniz.
Süsleme ve farklı bir tat için bademleri ister ezilmiş ister toz halinde sütlacın üzerine koyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder