MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BALABAN KÖFTE TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 2 Su bardağı Et Suyu
- 5 Adet Tırnaklı Pide
- 1 Kg Kıyma
- 1.5 ( 3/2 ) Adet Kuru Soğan
- Kararında Ekmek İçi, Karabiber, Tuz
- 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 2 Su bardağı Et Suyu
HAZIRLANIŞI
Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve ekmek içi bir kabın içinde yoğurulur. Köfte harcı yarım saat dinlendirilir. Yuvarlak köfte şekli verilir ve ızgarada kızartılır. Tırnaklı pideler kare şeklinde doğranıp servis tabağına alınır. Kaynar et suyu ile ıslatılır. Sos için et suyu ile salça karıştırılıp kaynatılır. Tırnaklı pidelerin üzerine yoğurt ve salça gezdirilir. Kızarmış köfteler yerleştirilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder