Balıkesir Usulü Ekmek Kadayıfı



MALZEMELER
  • 1 Adet Hazır Ekmek Kadayıfı
  • Yarım Kg Manda Kaymağı
  • 1 Litre Su
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELERİMİZ
  • 10 Su bardağı Su
  • 8 Su bardağı Toz Şeker
 HAZIRLANIŞI 

Ekmek kadayıfı geniş bir kabın içine alınıp üzerine 1 litre ılık su gezdirilir. 20 dakika bekletilerek şişmesi sağlanır. Bir tencereye şeker alınıp karamelize olması sağlanır. Üzerine 10 su bardağı su ekleyip sertleşen karamelin çözülmesi beklenir. Ekmek kadayıfı kısık ateş üzerine alınır. Şerbet yavaş yavaş ekmek kadayıfının üzerine gezdirilir. Tüm şerbet bitene kadar ocağın üzerinde tepsi çevrile çevrile işleme devam edilir. Manda kaymağı ile servis yapılır.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar