Bavyera Pastası Tarifi



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BAVYERA PASTASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER 
  • 150 Gr Bitter Çikolata
  • 200 ml Krema
  • Yarım Adet Portakalın Suyu
  • 5 Su bardağı Süt
  • 20 Gr Toz Jelatin
  • 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Toz Şeker
  • 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Un
  • 6 Adet Yumurta

 HAZIRLANIŞI
Jelatini soğuk su bulunan bir kaba ekleyip erimesini sağlayın. Süt, un, yumurta sarıları ve toz şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Yumuşamış jelatini de ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Kremayı azar azar ekleyip hızlı hareketlerle karıştırın. Malzemeyi iki ayrı kaseye paylaştırın. Birine rendelediğiniz bitter çikolatayı diğerine de portakal suyunu ekleyip karıştırın. İçi buz dolu iki kase hazırlayın. Kapları içi buz dolu kapların üzerine yerleştirin. Karışımlar koyulaştıktan sonra tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına portakal suyu ile hazırladığınız malzemeyi dökün. Çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler çizin. Kalan çikolatalı karışımı da üzerine döküp derin dondurucuda katılaşana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar