BAYBURTUN MEŞHUR HELVASI

BAYBURT'UN MEŞHUR HELVASI ile ilgili görsel sonucu
Bayburt’un Meşhur Helvası Tarifi
Malzeme Listesi
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Su
Üzeri İçin:
Fındık
Hazırlanışı:
İlk önce tereyağını tencereye alıyoruz. Eritiyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine toz şekeri boşaltıyoruz.

Şeker eriyip, karamel olana kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. Ayrı bir tarafta bir kaseye unu alıyoruz. Üzerine suyu boşaltıp, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.

Tenceredeki şeker karamelize olduktan sonra üzerine kasedeki unlu suyu boşaltıyoruz. Tenceredeki helva karışımını hızlıca karıştırıyoruz.

Tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşip, piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine kırılmış fındık serperek servise hazırlıyoruz.

Yorumlar