MALZEMELER
- 6 Çorba Kaşığı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 6 Çorba Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 6 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 3 Adet Yumurta
- 1 Dilim Limon
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Poşet Beyaz Çikolata Sosu
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt
- Kararında Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpıyoruz. Yoğurt, erimiş tereyağı, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımı, borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Çikolata sosu için, beyaz çikolata ve sütü tencerede pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu şeker eriyene kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz. Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Kürdan ile delikler açıp içinin daha çabuk şerbeti çekmesini sağlayabiliriz. Tatlımız şerbetini çektikten sonra beyaz çikolatasını üzerine döküp antep fıstığı serpiyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
MALİYETİNİ HESAPLIYALIM MI?
6 Çorba Kaşığı İrmik:25 Krş
1 Paket Kabartma Tozu:1 Tl
2 Çorba Kaşığı Tereyağı:50 Krş
6 Çorba Kaşığı Toz Şeker:50 Krş
6 Çorba Kaşığı Un:50 Krş
1 Paket Vanilya:2 Tl
6 Çorba Kaşığı Yoğurt:1 Tl
3 Adet Yumurta:2.25 Tl
1 Poşet Beyaz Çikolata Sosu:2.5 Tl
2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt:1.50 Tl
TOPLAM MALİYET :11 Tl
(ÜRÜN FİYATLARI MARKET VE MANAVLARA GÖRE
DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR BİZ ORTALAMA TUTARI HESAPLIYORUZ)
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder