BEYKOZ KEBABI TARİFİ


Gerekli  Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet soğan
yarım kg kemiksiz kuzu eti
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber
5.6 adet patlıcan
sıvı yağ kızartmak için
1 adet domates
3 adet kuzu beyni (arzuya göre)
50 gr salça
4 dal maydanoz
Yapılışı:
Tencereye tereyağını koyup,eritin.küçük doğranmış soğanları ve  etleri birlikte kavurun. etler suyunu salıp çekene dek kavrulduğunda,  küçük doğranmış domatesleri, sivri biberi , tuz ve karabiberi ilave edin. Kapağını  kapatıp, kısık ateşte etler  yumşayıncaya dek  pişirin .patlıcanları boydan boya alaca soyun .uzunlamasına dilimleyin. dilimlere tuz serpip ,20 dakika bekletin.bol suyla yıkayıp,kurulayın. kızğın sıvı yağda biraz kızartın. bir tatlı kasesine , iki patlıcan dilimini çarpı oluşturacak şekilde  yerleştirin .içine pişen etleri koyun . patlıcanları harcın üzerine kapatın. tabagı ters çevirin .
üzerine bir dilim domates yerleştirin .  dilerseniz her domates diliminin üzerine haşlanmış kuzu beyni koya bilirsiniz .  kürdan batırın. salçayı biraz suyla ezin .  fırın tepsisine dizdiğiniz patlıcan bohçalarının  kenarından dökün. orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.maydanozla süsleyip, sosuyla birlikte servis yapın. afiyet olsun.

Yorumlar