MALZEMELER
- Yarım Kg Antep Fıstığı
- 500 Gr Baklavalık Yufka
- 400 Gr Tereyağı
- 2 Damla Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Tavada tereyağı eritilir. Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürülüp 15 yufka üst üste yerleştirilir. 8*8 ebatlarında kareler kesilir. Karelerin ortasına çekilmiş Antep fıstığı yayılıp bohça şeklinde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Fıstıkla süsleyerek servis yapılır.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder