Hazırlanma Süresi: 40 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
3/4 su bardağı kakao
2 su bardağı şeker
1 bardak demlenmiş kahve (filtre kahve olabilir)
1 bardak süt
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
3/4 su bardağı kakao
2 su bardağı şeker
1 bardak demlenmiş kahve (filtre kahve olabilir)
1 bardak süt
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
Krema için:
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı kadar tereyağı
Yarım su bardağı margarin
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı kadar tereyağı
Yarım su bardağı margarin
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
Tarif:
Öncelikle fırınımızı çalıştırmakla başlıyoruz. Fırınınız ısına dururken, tüm kuru malzemeleri büyük bir kasenin içine dökün. Üzerine de yağı, kahveyi ve sütü ekleyin. Karışımı iyice çırptıktan sonra yumurtaları ve vanilyayı da üzerine ekleyip biraz daha karıştırın.
Karışımınızı iki ayrı pişirme tepsisine eşit olarak dökün (tepsiler aynı ölçüde olmalı). Daha sonra önceden ısıtmış olduğunuz fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kek kremanızı hazırlayabilirsiniz. Krema için, öncelikle ufak bir tencerenin içinde sütü ve unu karıştırın ve yoğunlaşana kadar pişirin. Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabına atın. Ardından bir kasenin içine yağı, margarini, şekeri ve vanilyayı koyup kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışımı da biraz soğumuş olan süt karışımıyla birleştirin. Kremanızı pişen kek katlarınızın arasına güzelce sürerek katları üst üste ekleyin. Ardından kalan kremayla da pastanızın etrafını iyice sıvayın. Hem bir doğum günü pastası alternatifi, hem de yemek sonrası lezzetli bir ikram olmaya aday çikolatalı ıslak pastanız hazır!
Öncelikle fırınımızı çalıştırmakla başlıyoruz. Fırınınız ısına dururken, tüm kuru malzemeleri büyük bir kasenin içine dökün. Üzerine de yağı, kahveyi ve sütü ekleyin. Karışımı iyice çırptıktan sonra yumurtaları ve vanilyayı da üzerine ekleyip biraz daha karıştırın.
Karışımınızı iki ayrı pişirme tepsisine eşit olarak dökün (tepsiler aynı ölçüde olmalı). Daha sonra önceden ısıtmış olduğunuz fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kek kremanızı hazırlayabilirsiniz. Krema için, öncelikle ufak bir tencerenin içinde sütü ve unu karıştırın ve yoğunlaşana kadar pişirin. Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabına atın. Ardından bir kasenin içine yağı, margarini, şekeri ve vanilyayı koyup kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışımı da biraz soğumuş olan süt karışımıyla birleştirin. Kremanızı pişen kek katlarınızın arasına güzelce sürerek katları üst üste ekleyin. Ardından kalan kremayla da pastanızın etrafını iyice sıvayın. Hem bir doğum günü pastası alternatifi, hem de yemek sonrası lezzetli bir ikram olmaya aday çikolatalı ıslak pastanız hazır!
Yorumlar
Yorum Gönder