BONİBONLU KURABİYELER TARİFİ


BU KURABİYEYE BAYILIACAKSINIZ AŞK KURABİYESİ :)

MALZEMELER 
3.5 çay bardağı yumuşatılmış tereyağ
10 gram labne peynir
1 su bardağı beyaz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
3.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 paket renkli JELİBON


 HAZIRLANIŞI 
Yumuşamış tereyağı, krem peynir ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın.
Yumurtayı ve vanilya özütünü de ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar sıvı karışıma ekleyerek yoğurun.
Streç film ile kaplayarak 2 saat buzdolabında bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Unlanmış tezgahta hamurunuzu 4 mm kalınlığında açın.
Kalıplarla kesin.
Şekillerine göre ortalarında uygun boşluk bırakarak çerçeve şeklinde yeniden kesin.
Kestiğiniz kurabiyeleri mutlaka * Yağlı Kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Boşluklara yeterli miktarda JELİBON koyduktan sonra
8-10 dk arası 180 derecede pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra tepsideki sıcak kurabiyelere asla dokunmayın.
Tepsi soğuduktan sonra buzdolabında 20 dk bekletin.
Servis edin.


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar