MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BORÇ ÇORBASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 2 Adet Biber
- 2 Adet Defne Yaprağı
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 8 Su bardağı Et Suyu
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Kereviz
- 2 Adet Kuru Soğan
- 6 Adet Lahana Yaprağı
- Yarım Çay kaşığı Limon Tuzu
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Adet Pancar
- 2 Adet Patates
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Tatlı kaşığı Toz Şeker
- Kararında Tuz
HAZIRLANIŞI
Sebzeler yıkanır, soyulur ve küçük doğranır. Çorba tenceresinde doğranmış soğan yağ ile hafifçe kavrulur, hazırlanan sebzeler konur, şeker atılır, hepsi birlikte birkaç kez karıştırılır. Domates salçası, defne yaprağı ve et suyu ilavesiyle pişirilir. Tuzla dövülmüş sarımsak, limon tuzu katılıp 5-10 dakika sonra ateş kapatılır. Defne yaprağı çıkarılır. İstenirse birer kaşık şekersiz krem şanti veya çatalla çırpılmış taze yoğurtla servis yapılır.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder