Hazırlanışı:
- Sütü çikolatanın eriyeceği kadar ısıtıp eritelim ve soğuması için kenarda bekletelim.
- Yumurta ve şekeri mikserle köpürtüyoruz şekerin iyice eridiğinden emin olana kadar.
- Üzerine sıvı yağ, kakao, çikolatalı sütüde üzerine ilave edip çırpalım ve bu karışımdan 1 buçuk bardak yada bir büyük su bardağı ayıralım.
- Unu karbonat ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına katıp kısa süreli çırpalım.
- Borcama yağlı kağıt koyup kek karışımını üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmamış fırında kurdan kontrolü ile pişirelim.
- İlk 25 dakika fırının kapağını açmayalım kek pişip fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıttan destek alarak aynı borcama ters çevirelim (sosu daha iyi çekmesi için)
- Kekimizi dilimleyip sosun hepsini üzerine gezdirelim ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Kolay gelsin. Tarifi bizimle paylaşan Tadında Mutfak'a teşekkür ederiz.

Yorumlar
Yorum Gönder