MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BUĞDAYLI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- Yarım Su bardağı Aşurelik Buğday
- 6 Su bardağı Et Suyu
- 1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
- 2 Çorba Kaşığı Soya Yağı
- Kararında Safran, Tuz
HAZIRLANIŞI
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder