BURSA'YA HAS BÜRYAN TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BURSA'YA HAS BÜRYAN TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 

BÜRYAN NEDİR?
Büryan, Kuzunun bütününün (organları alınmış şekilde) yaklaşık 2-3 metre derinliğinde çamur ile kapağı kapatılmış bir kuyuda odun ateşi ile pişirilmesi ile olur. Kızgın kuyularda pişirilen "Büryan" genelde yazın tüketilen bir et yemeğidir.

 MALZEMELER 

 HAZIRLANIŞI 
Tavuklar yıkanıp tencereye konulur, üzerini kapatacak kadar su ve tuz ekleyip 30-45 dk kadar haşlanır. 1 soğan küp küp doğranır, üzerine margarin ve sıvıyağ eklenip kavrulur. 1 kg pirinç, soğuk suyla yıkanıp, kavrulan soğanın üzerine dökülür kavurmaya devam edilir. Domatesler soyulup doğranır. Biberler de doğranır. Kavrulan pirinçler fırın tepsisine alınır. Biraz tuz attıktan sonra, üzerine haşlanan tavukları ve tavuk suyu pirinçlerin üzerine geçecek kadar eklenir. Boşluklara domates ve biberler eklenip 250 derecedeki fırında pişirilir. Piştiği suyunu çekmesinden anlaşılır. 10 dk dinlendikten sonra sunuma hazırdır.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar