Bursaya Özgü Süt Helvası Tarifi



Malzemeler
Tereyağ(150 gram)
Un(1su bardağı)
Şeker(1bucuk su bardağı)
Süt(5su bardağı)
Yumurta Sarısı(1adet)
Bir tutam tuz
Hazırlanışı

Tenceremize şekeri ve bir bardak sütü koyup şeker eriyene kadar kaynatalım.Kaynadıktan sonra geriye kalan sütü ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.Tereyağımızı tavada eritelim eriyen yağın üzerine unumuzu cok az da tuz ekleyip un renk değiştirene kadar devamlı karıştırarak kavuralım.Kavururken sütü ekliyelim muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim piştikten sonra fırın tepsisine dökelim 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not sıcak olarak ve üzerine ceviz ekliyerek tüketiniz.
Yöresel tatlı tarifleri için tıklayınız...

Yorumlar