Ana içeriğe atla
BURSALILAR İYİ BİLİR CANTIK TARİFİ
Bursanın Enfes Lezzeti Cantık Nasıl Yapılır?
- .MALZEMELER
- 1 bardak su
- 2kaşık sıvıyağ tuz
- 1 kaşık maya
- Aldığı kadar un
- içi için 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1-2 adet domates
- karabiber
- ,kırmızı
- biber,tuz
- YAPILIŞI
- lık su,tuz,sıvıyağ ve mayayı karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.Hamuru bir süre mayalandırın.Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yemek tabağı büyüklüğünde açın.Diğer tarafta kıymaya ince doğranmış sogan ve domatesi ekleyin,tuz,karabiber,pulbiberi istediğiniz miktarda ilave edin.Domates bu içi sulandıracaktır ama yeterince sulu olmadığını düşünüyorsanız birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz.Açtığnız hamurun ortasına bu içten yeteri kadar bastırarak yerleştirin.Kenarlarının kabarması için biraz bekletin.Önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin.-Riske atmamak için kenarlara yumurta sarısı sürebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder