MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ÇEREZLİ PASTA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 165 Gr Esmer Toz Şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Yemek kaşığı Kakao
- 60 ml Süt
- 150 Gr Tereyağı
- 150 Gr Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Yarım Su bardağı Ceviz Çekilmiş
- Yarım Su bardağı File Antep Fıstığı
- Yarım Su bardağı File Badem
- Yarım Su bardağı Fındık Çekilmiş
- 80 ml Krema
- 80 ml Su
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 0.67 ( 67/100 ) Su bardağı Toz Şeker
Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurta ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü ilave ettikten sonra elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağladığınız baton kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Üzeri için bir tencerede su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte pişirin. Karamelize oluncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın. Tekrar ocağa alıp karamel oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp çerezleri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı kekin üzerine yayıp file antep fıstığı serpin. Servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder