MALZEMELER
- 1 Avuç Ceviz
- 4 Yemek kaşığı Ceviz Çekilmiş
- 4 Yemek kaşığı İrmik
- 4 Yemek kaşığı Toz Şeker
- 6 Yemek kaşığı Un
- 8 Adet Yumurta
- ŞERBETİ
- Çeyrek Adet Limonun Suyu
- 500 ml Su
- Yarım Kg Toz Şeker
- HAZIRLANIŞI
- Şerbeit için; Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılınmaya bırakın.Revani için; Şeker ve yumurtaları rengi açılıp köpürünceye kadar çırpın.Un, toz ceviz ve irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.Tepsinin tabanını yağlayın ve un serpin üzerine bütün cevizleri düzgünce yerleştirin. Karışımı üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder