- Yarım su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı süt
- 2 su bardağı ( silme ) un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Pudra şekeri ( dış kısma bulamak için )
Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritelim. Soğuduğunda süt ve kakao ilave edelim.
Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım ve çikolatalı kasemize aktaralım.
Diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştıralım.
Un miktarı az diye düşünerek ilave etmeyelim tereyağ ve çikolata donduğu zaman yeterli oluyor.
Buz dolabında en az 3 saat bekleterek iyice donmasını bekleyelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. 180 derecede 10 dakika pişirelim.
( çok pişerse sert olur kurabiyemiz. )
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım ve çikolatalı kasemize aktaralım.
Diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştıralım.
Un miktarı az diye düşünerek ilave etmeyelim tereyağ ve çikolata donduğu zaman yeterli oluyor.
Buz dolabında en az 3 saat bekleterek iyice donmasını bekleyelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. 180 derecede 10 dakika pişirelim.
( çok pişerse sert olur kurabiyemiz. )
Yorumlar
Yorum Gönder