Malzemeler:
Bir paket milföy hamuru
Bir paket tablet bitter çikolata
1 yumurta
Çeyrek su bardağı süt
Bir tutam kristal toz şeker
Bir paket milföy hamuru
Bir paket tablet bitter çikolata
1 yumurta
Çeyrek su bardağı süt
Bir tutam kristal toz şeker
Tarif:
Buzlukta tutulan milföy hamurlarının biraz çözüldüğünden, şekil alacak hale geldiğinden emin olduktan sonra çikolatalı çöreklerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Süt ve yumurtayı karıştırıp güzelce çırptıktan sonra ikiye bölüp dikdörtgen haline getirdiğiniz milföylerinizin üzerine bir fırça yardımıyla yedirin.
Bitter çikolatanızı kare kare kırın, her bir dikdörtgeniniz için bir parça çikolatanız olduğundan emin olun. Milföylerinizin uçlarına birer tane çikolata parçası koyduktan sonra hamurları dolma gibi sarın. Bitiş çizgisinin alta yani pişirme kağıdına denk gelmesini sağlayın. Tüm milföyleri sardıktan sonra üzerlerini bir kez daha yumurta-süt karışımına bulayın, kristal beyaz şekerlerle de süsleyin.
Çöreklerinizi önceden ısıtılmış fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar 20 dakika kadar pişirin. Çörekleri fırından aldıktan sonra soğumaları için biraz bekleyin. Onlar soğuyuncaya kadar çay da demlenmiş olur zaten, afiyet olsun!
Buzlukta tutulan milföy hamurlarının biraz çözüldüğünden, şekil alacak hale geldiğinden emin olduktan sonra çikolatalı çöreklerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Süt ve yumurtayı karıştırıp güzelce çırptıktan sonra ikiye bölüp dikdörtgen haline getirdiğiniz milföylerinizin üzerine bir fırça yardımıyla yedirin.
Bitter çikolatanızı kare kare kırın, her bir dikdörtgeniniz için bir parça çikolatanız olduğundan emin olun. Milföylerinizin uçlarına birer tane çikolata parçası koyduktan sonra hamurları dolma gibi sarın. Bitiş çizgisinin alta yani pişirme kağıdına denk gelmesini sağlayın. Tüm milföyleri sardıktan sonra üzerlerini bir kez daha yumurta-süt karışımına bulayın, kristal beyaz şekerlerle de süsleyin.
Çöreklerinizi önceden ısıtılmış fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar 20 dakika kadar pişirin. Çörekleri fırından aldıktan sonra soğumaları için biraz bekleyin. Onlar soğuyuncaya kadar çay da demlenmiş olur zaten, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder