Çikolatalı Sufle Tatlısı Tarifi



MALZEMELER 


 HAZIRLANIŞI 

Isıya dayanıklı derin ve büyükçe bir kap yumuşak margarinle yağlanır. Tencerede yağ ile un açık pembe kavrulur. Sıcak süt ile şeker konur. Karıştırarak pişirilir. Ateşten alınıp ara sıra karıştırarak soğutulur. Yumurta sarıları ile akları dikkatlice ayrılır. Pişirilen kremaya yumurta sarıları katılarak iyice yedirilir. Daha sonra elenmiş kakao ve vanilya konur ve karıştırılır. Yumurta akları yalnız olarak çırpılarak katı kar haline getirilir. 3 nolu işlemde hazırlanan krema aklara katılıp alt üst edilerek karıştırılır. Yağlanmış cam kaba boşaltılıp düzeltilir. Tepsi içine konarak orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir ve ılık olarak servis yapılır Not: Sufleyi kakao yerine neskafe ile de yapabilirsiniz
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar