MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ÇİKOLATALI PASTANE KEKİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından az eksik çekilmiş fındık
- 80 gr. parça çikolata
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
- Yumurtaları karıştırma kabına alın.
- Üzerine şeker ekleyip krema kıvamı oluncaya kadar çırpın.
- Sıvıyağ,süt ,fındıklar,doğranmış çikolataları ekleyip karıştırın.
- Elediğiniz unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Akışkan bir kıvama gelen hamuru,kek dağıtıcısına koyun ve porsiyonluk kek kağıtlarına üzerlerinden 1 parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
- Keklerin üzerine tekrar fındık ve çikolata serpiştirip ısınmış 170 derece fırında 40 dk pişirin.
- 40 dk sonra kontrol edip, pişmişse fırından alın. Pişmemişse 5-10 dk daha pişirn.
- Kekleri ılıdıktan sonra servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder