DAMALI BATON KEK TARİFİ



MALZEMELER 


  • 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Çay kaşığı Kakao
  • 350 Gr Kayısı Reçeli
  • 2 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
  • 350 Gr Margarin
  • 350 Gr Pudra Şekeri
  • 3 Su bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 6 Adet Yumurta
 HAZIRLANIŞI 
Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu ve vanilya ile harmanlayıp karışıma ilave edin. Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru 2'ye bölün. Yarısına kakaoyu eleyip iyice karıştırın. Biri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde edeceksiniz. Hamurları kalıplara boşaltıp ikisini aynı anda önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın. Düz bir zeminde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan 2 kek dilimini değişimli olarak, yani sadenin üzerine kakaolu, kakaolunun üzerine sadesi gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Kekin üzerine önce bitter çikolatayı sonra beyaz çikolatayı gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar