Dana Carpaccio-Karpaçyo Tarifi



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE DANA CARPACCİO-KARPAÇYO TARİFİ  PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER


200 gr dana bonfile
2 yemek kaşığı balzamik sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Dilediğiniz miktarda deniz tuzu
Karabiber
Acı ev yapımı pul biber
Roka veya Tere


 HAZIRLANIŞI 
Bonfileyi yumuşak haliyle ince ince dilimlemek mümkün olmadığından mutlaka dondurucuda bekletmek gerekiyor.
Bonfileyi dondurucuda bir saat kadar beklettikten sonra çıkarın. Bu sürede ince ince dilimlenebilecek sertliğe gelmiş olacaktır.
İstediğiniz incelikte dilimleyin. Tüm dilimleri hafif çukur bir tabağa dizin.
Deniz tuzu ve diğer baharatları serptikten sonra balzamik sirke, limon suyu ve zeytinyağını bonfile dilimlerinin üzerine gezdirin. Bir et dilimi kullanarak düm dilimlerin bu karışıma bulanmasını sağlayın.
Bu şekilde en az yarım saat beklettikten sonra roka veya tere serdiğiniz bir tabağa bonfile dilimlerini karışımdan çıkararak yayın. Dilerseniz parmesan veya kaşar peyniri ile de tatlandırabilirsiniz.



 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar