MALZEMELER
- 1 Tutam Dere Otu
- 1 Adet Dolmalık Kabak
- 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Kuru Soğan
- Çeyrek Demet Maydanoz
- Yarım Adet Rendelenmiş Havuç
- 1 Tatlı kaşığı Salça
- 1 Diş Sarımsak
- 100 Gr Yağsız Dana Kıyma
- 2 Tatlı kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Kimyon, Kuru Nane, Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğan ince ince kıyılıp tuzlanarak 5 dakika elle yoğurulur. Karışım 15 dakika dinlendirilir.
Sonra bütün malzemeler ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanmış olan harç 2 adet orta boy dolmalık biberin, yarım kabağın ve içi boşaltılmış domatesin içine doldurulur.
Dolmaların üstünü bir parmak kapatacak şekilde sıcak su ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilip yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir. (İsteğe göre suya 1 tatlı kaşığı salçada ilave edilebilir). Afiyet olsun.
BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLIYALIM MI?
- 1 Tutam Dere Otu 25 kuruş
- 1 Adet Dolmalık Kabak 25 kuruş
- 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 50 kuruş
- 1 Adet Domates 25 kuruş
- 1 Adet Kuru Soğan 25 kuruş
- Çeyrek Demet Maydanoz 25 kuruş
- Yarım Adet Rendelenmiş Havuç -
- 1 Tatlı kaşığı Salça-
- 1 Diş Sarımsak-
- 100 Gr Yağsız Dana Kıyma 5 lira
- 2 Tatlı kaşığı Zeytinyağı 1 lira
- Kararında Karabiber, Kimyon, Kuru Nane, Tuz 1 lira
(ÜRÜN FİYATLARI MARKET VE MANAVLARA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR BİZ ORTALAMA TUTARI HESAPLIYORUZ)
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder