MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE DOMATES SOSLU TON BALIĞI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 2 Adet Defne Yaprağı
- 4 Adet Domates
- 2 Çorba Kaşığı Kapari
- 1 Çay kaşığı Kekik
- 4 Adet Kuru Soğan
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Su bardağı Su
- 600 Gr Ton Balığı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defne yaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder