
Malzemeler:
- 1 paket kültür mantarı (400 gr paket)
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy beyaz soğan
- 1 adet iri kapya biber
- 2 diş sarımsak
- tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- dereotu
Yapılışı:
- Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Kapya biberi boyuna 2 parçaya bölün çekirdeklerini temizleyin ve ince ince kıyın.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
- En son mantarları sudan geçirin ve silerek büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölün.
- Zeytinyağı ve soğanı tavaya alıp biraz tuz ekleyin ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
- Biberi de ilave ederek 1-2 dakika biberler yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Mantarı ilave edin ve suyunu salıp hafifçe çekinceye kadar soteleyin.
- Sarımsak, domates ve bir miktar daha tuz ilave ederek domatesler pişinceye kadar orta ateşte pişirin.
- Ocağı kapatınca isteğe göre üstüne kıyılmış dereotu serpin ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder