MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE DOMATESLİ HAMUR KIZARTMASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un,
İçi için
1 büyük veya 2 küçük sert domates
Arzuya göre kaşar peynir veya yağlı yada eriyen beyaz peynir
sucuk veya salam
HAZIRLANIŞI Hamur için yoğurt,yumurta ve yağı karıştıralım .Tuzu ilave edelim.Unu yavaş yavaş ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 2 eşit parçaya bölelim.Parçalardan bir tanesini unlanmış zeminde açalım.Belli aralıklarla ince doğranmış sert domatesleri dizelim Üzerine arzuya göre yuvarlak doğranmış sucuk rende kaşar veya beyaz peynir koyarak Diğer hamuru da aynı ebatta açarak üzerine kapatalım.Bardak yardımıyla bastırarak keselim.Kenarları açılırsa hafifçe bestıralım.Orta kızgınlıktaki yağda kızartalım.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder