Dul Avrat ÇorbasI Tarifi




MALZEMELER

  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay bardağı Erişte
  • 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 1 Çorba Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 6 Su bardağı Su
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su bardağı Yeşil Mercimek
 HAZIRLANIŞI
1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış soğanı kavurun, salçayı ekleyin ve birlikte 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu koyun ve yıkanmış mercimekleri ekleyin, mercimekler pişince erişteleri ekleyin ve erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine; tereyağını eritin, pul biber ve naneyi ekleyin, servis yaparken çorbanıza ilave edin.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar