MALZEMELER
- 1 Kg Asma Yaprağı
- 1 Demet Dere Otu
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1 Demet Taze Nane
- 1 Demet Taze Soğan
- 2 Tatlı kaşığı Yenibahar
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında Limon, Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pirinç iyice yıkanıp süzülür. Asma yaprakları kaynayan suda 5 dakika kadar haşlanır. Kuru soğan ve domatesler rendelenir. Tüm yeşillikler ince ince doğranır. Geniş bir kabın içerisine tüm malzemeler alınıp harmanlanır. Son olarak yenibahar, limon suyu ve zeytinyağını ilave edilip tekrar karıştırılır. Yaprakların içine pirinçli malzemeden koyup sarılır. Tencereye dizilip üzerine zeytinyağı ve sıcak su ilave edip pişirilir. Afiyet olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder