KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
1 saat
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler
- 750 gramkuzu eti
- 2 su bardağısüzme yoğurt
- 2 adetyumurt sarısı
- 3/4 su bardağıun
- 1 adet büyük boysoğan
- 2 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıkekik (arzuya göre)
- 1 çay kaşığıkuru reyhan (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığıtereyağ
- 1 tatlı kaşığıkırmızı biber
- 1 tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
Püf Noktası
Yoğurdu kestirmemeye özen gösterin. Tuzunu eklerken veya sıcak et suyunu eklerken dikkatli olun.
Pişirme Önerisi
Yoğurdu ilave ettikten sonra pişirme işleminize kısık ateşle devam ettiğinize emin olun.
Nasıl Yapılır?
- Kuzu etlerini isterseniz porsiyonluk, isterseniz daha iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Terayağı eritin, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
- Etler biraz kavrulduktan sonra iri iri doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- 2-3 dakika sonra baharatları, tuzu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Atlını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Etler pişerken, süzme yoğurt, yumurta sarıları ve unu (eleyerek) bir kapta karıştırın.
- Sürenin sonunda etlerinizin suyunu süzün, etleri bir fırın kabının dibine dizin.
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Süzdüğünüz suyun 1 bardaklık kısmını yoğurtlu karışıma yavaş yavaş, karışımı karıştırarak ekleyin.
- Yoğurtlu karışımı ocağa alın, sürekli karıştırarak, çok kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Fokurdamaya başlayınca tuzunu ekleyin.
- Karışımı, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
- Üzerine kırmızı biber gezdirin.
- Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis Önerisi
Kalan et suyundan pilav yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder